Rusko zverejnilo v predstihu fotografie nového tanku T-14

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 11:06 • 2 min
Rusko zverejnilo v predstihu fotografie nového tanku T-14

MOSKVA - Moskva odhalila v predstihu pred prehliadkou na Červenom námestí svoj nový tank Armata T-14. Informoval o tom dnes spravodajský server britskej stanice BBC.

slovakia

left justify in out

Vojenská prehliadka 9. mája v Moskve bude pravdepodobne doposiaľ najväčším podujatím tohto typu na svete. Okrem tanku novej generácie sa na nej predstavia aj ďalšie nové ruské vojenské technológie, píše bbc.com.

 

 

Fotografie tanku T-14 zverejnilo ruské ministerstvo obrany. Stroj je založený na univerzálnej platforme Armata od firmy UralVagonZavod. V budúcnosti bude na tejto platforme založená celá rodina obrnených bojových vozidiel.

 

Hlavný bojový tank T-14 má bezposádkovú vežu ovládanú na diaľku. Kanón 2A82 kalibru 125 mm s automatickým nabíjaním dokáže tiež odpaľovať navádzané protitankové strely. Posádka sedí v oddelenom priestore, ktorý chráni viacvrstvový kompozitný pancier. Táto obrnená kapsa pre posádku bude tiež zrejme využitá aj v ďalších projektoch.

 

Podľa ruskej televízie RT News by sa v budúcnosti mohol nový stroj stať plne robotizovaným. Ruská armáda má do roku 2020 získať 2300 nových tankov a nahradiť tak stroje zo sovietskej éry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona