Rusko zverejnilo oficiálnu simuláciu havárie v Jaroslavli

NETKY.SK • 11 November 2011, 04:22 • 2 min
Rusko zverejnilo oficiálnu simuláciu havárie v Jaroslavli

Rusko zverejnilo oficiálnu simuláciu havárie v Jaroslavli - Svet Ruský Medzinárodný letecký výbor (MAK) zverejnil oficiálnu počítačovú simuláciu havárie lietadla Jak-42 pri Jaroslavli. Rekonštrukcia, ktorú dnes prinieslo webové vydanie českého denníka Mla

slovakia

left justify in out

img

Ruský Medzinárodný letecký výbor (MAK) zverejnil oficiálnu počítačovú simuláciu havárie lietadla Jak-42 pri Jaroslavli. Rekonštrukcia, ktorú dnes prinieslo webové vydanie českého denníka Mladá fronta DNES, zachytáva posledné okamihy tragického letu vrátane prepisov rozhovoru posádky a letových záznamov.
Stroj Jak-42 sa na počítačovej simulácii rozbieha po štartovacej dráhe a pomaly naberá rýchlosť. Avšak príliš pomaly a piloti sa dohadujú, čo je zle. 
"Asi sme málo uvoľnili stabilizátor," domnieva sa jeden z nich. Potom lietadlo prejde na koniec dráhy a pomaly sa odlepí od zeme. "Čo to vyvádzaš! Andriucha!" ozve sa výkrik v kabíne a záznam sa končí.
Stroj s členmi hokejového tímu Lokomotiv Jaroslavľ sa potom prudko zdvihol, stratil rýchlosť a spadol na ľavé krídlo. V jeho troskách zahynulo 44 ľudí vrátane slovenského hokejistu Pavla Demitru a trojice českých reprezentantov Jana Marka, Karla Rachůnka a Josefa Vašíčka.
Podľa záverečnej správy MAK-u, zverejnenej minulý týždeň, môže za tragédiu chyba jedného z pilotov, ktorý pri štarte nevedomky brzdil. Český odborník na letecké nehody Josef Procházka, ktorý miesto nehody navštívil, však upozorňuje, že za nehodou stojí celá séria nešťastných náhod, pripomenul spravodajský server iDNES.cz.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies