Rusko zvažuje predaj majoritného balíka v ropnej firme Bašnefť

NETKY.SK • 19 Február 2016, 11:07 • 2 min
Rusko zvažuje predaj majoritného balíka v ropnej firme Bašnefť

KRASNOJARSK - Najlepším spôsobom privatizácie ruskej štátnej ropnej spoločnosti Bašnefť je predaj kontrolného balíka akcií. Vyhlásil to v piatok námestník ministra energetiky Alexej Texler.

slovakia

left justify in out

Zdroj agentúry Reuters deň predtým uviedol, že štát by mohol v stredne veľkej ropnej firme Bašnefť predať 50 až 75 % akcií, pokial nový majiteľ ponúkne výraznú prirážku nad súčasnú trhovú cenu. Názor, že v záujme štátu je dosiahnuť vyššiu než trhovú cenu, podporil aj Texler.


Ruský minister financií Anton Siluanov v závere minulého roka signalizoval, že Moskva plánuje urýchliť predaje štátnych aktív. Podľa jeho vyjadrení je cieľom Ruska získať v roku 2016 z privatizácie 1 bilión ruských rubľov (RUB). Na privatizáciu je pripravený najväčší ruský producent ropy Rosnefť, aj menšia firma Bašnefť, povedal v decembri Siluanov.

 

Minister financií Alexej Uljukajev sa zase v decembri vyslovil v prospech predaja podielov v bankách Sberbank a VTB, ktoré spolu kontrolujú vyše 40 % aktív v ruskom bankovom sektore.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona