Rusko zvažuje pomoc Grécku vo forme priamych dodávok energie

NETKY.SK • 12 Júl 2015, 15:42 • 2 min
Rusko zvažuje pomoc Grécku vo forme priamych dodávok energie

MOSKVA - Rusko zvažuje možnosť priamo zásobovať Grécko energiou, aby podporilo jeho ekonomiku.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na ruské agentúry o tom informovala DPA.

 

Ako povedal ruský minister energetiky Alexander Novak, Rusko plánuje podporiť oživenie gréckeho hospodárstva rozšírením spolupráce aj do energetického sektora. Podľa jeho slov sa v súčasnosti skúmajú možnosti priamych dodávok energie už v krátkej budúcnosti. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov minulý týždeň uviedol, že Moskva zváži aj finančnú pomoc, ak o ňu Atény výslovne požiadajú.

 

Rusko a Grécko v posledných mesiacoch výrazne posilnili politické aj ekonomické vzťahy, keďže obidve krajiny zápasia s hospodárskou krízou. Niektoré európske štáty však vzhľadom na napätie medzi Ruskom a Západom tento vývoj sledujú s obavami.

 

Grécky premiér Alexis Tsipras a ruský prezident Vladimir Putin minulý týždeň telefonicky diskutovali o výsledkoch referenda v Grécku. V júni sa stretli na ekonomickom fóre v Petrohrade a Tsipras vtedy vyzval na ukončenie sankcií voči Rusku. Obidve krajiny okrem toho podpísali dohodu o spolupráci pri výstavbe tureckej vetvy plynovodu Stream, ktorý sa vyhne Ukrajine.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies