Rusko zvažuje návrh o pohraničnej spolupráci s Poľskom

NETKY.SK • 18 Júl 2018, 11:06 • 2 min
Rusko zvažuje návrh o pohraničnej spolupráci s Poľskom

MOSKVA - Ruská vláda predstavila Štátnej dume návrh zákona o ratifikácii dohody o financovaní a realizácii programu pohraničnej spolupráce medzi Poľskom a Ruskom na obdobie 2014-2020.

slovakia

left justify in out

Návrh zákona navrhuje ratifikovať dohodu podpísanú v Moskve 29. decembra 2017.

"Program pohraničnej spolupráce "Poľsko-Rusko" na obdobie 2014-2020 si kladie za cieľ riešiť spoločné problémy v pohraničných oblastiach prostredníctvom spoločných projektov v Kaliningradskej oblasti, vo Varminsko-Mazurskom a Poljanskom vojvodstve. Pre Rusko je takýto formát spolupráce účinným nástrojom riešenia otázok hospodárskeho a sociálneho rozvoja pohraničných subjektov, ako aj ďalším zdrojom financovania Regionálnej iniciatívy, " píše sa v memorande.

 

Dohoda určuje výšku finančných príspevkov strán, postup prevodu finančných prostriedkov a podmienky pre pozastavenie platieb zmluvnými stranami. Tiež stanovuje rámec daňovej a colnej regulácie, podľa ktorej sa bude v oblastiach uplatňovať MFN (Most favored nation treatment) v súlade s právnymi predpismi každej krajiny.

 

"Predbežné hodnotenie projektu v Kaliningrade nám umožňuje dospieť k záveru, že finančná účasť Ruskej federácie v programe umožní dosiahnuť cieľový sociálny a ekonomický rozvoj Severozápadného federálneho okresu do roku 2020," uvádza sa v dokumente.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies