Rusko zrušilo zákaz charterových letov do Turecka

NETKY.SK • 29 August 2016, 10:19 • 2 min
Rusko zrušilo zákaz charterových letov do Turecka

MOSKVA - Ruská vláda dala súhlas na obnovenie charterových letov do Turecka. Informuje o tom agentúra DPA. Predseda vlády Dmitrij Medvedev zrušil naradenie, ktoré platilo od decembra minulého roku.

slovakia

left justify in out

K tomuto rozhodnutiu došlo po tom, ako turecká stíhačka zostrelila ruské bojové lietadlo v blízkosti turecko-sýrskej hranice.

 

Minister dopravy Maxim Sokolov uviedol, že ministerstvo už dostalo niekoľko oznámení o prvých charterových letoch do Turecka.

 

V minulých rokoch cestovalo do tureckých prímorských rekreačných oblastí do troch miliónov Rusov. Ich absencia počas tohtoročnej letnej sezóny spôsobila krajine citeľný pokles príjmov z turizmu.

 

Prezidenti Vladimir Putin a Recep Tayyip Erdogan konflikt urovnali medzi oboma krajinami ešte v júni. Normalizáciu vzťahov potvrdilo aj stretnutie Putina s Erdoganom, ktoré sa uskutočnilo začiatkom augusta v Petrohrade.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies