Rusko zostáva v zovretí silných mrazov

NETKY.SK • 21 December 2012, 13:49 • 2 min
Rusko zostáva v zovretí silných mrazov

Rusko zostáva v zovretí silných mrazov - Svet Silné mrazy v Rusku si za uplynulých 24 hodín vyžiadali dve obete na životoch a stav ďalších najmenej 153 ľudí si vyžiadal lekárske ošetrenie, pričom 53 z nich museli hospitalizovať. Podľa údajov ministerstva

slovakia

left justify in out

img

Silné mrazy v Rusku si za uplynulých 24 hodín vyžiadali dve obete na životoch a stav ďalších najmenej 153 ľudí si vyžiadal lekárske ošetrenie, pričom 53 z nich museli hospitalizovať.
      Podľa údajov ministerstva zdravotníctva za uplynulý týždeň, od začiatku vlny veľmi silných mrazov v Rusku, zomrelo najmenej 56 ľudí. Ďalších 722 muselo vyhľadať lekársku pomoc, pričom zdravotný stav 371 z nich si vyžiadal pobyt v nemocnici. 
      Tuhé mrazy registrujú prakticky na celom území Ruskej federácie. Na Sibíri teplota klesá k mínus 50 stupňom, v Moskve sa pohybuje okolo mínus 15 stupňov a nezvyčajne chladno je aj na Kaukaze, ktorý je navyše zavalený snehom. Meteorológovia tvrdia, že takáto "anomália" počasia nebola v Rusku od roku 1938.
      V niektorých najchladnejších oblastiach na sibírskom severe zrušili vyučovanie deťom na prvom stupni základných škôl, inde sa neučia všetci žiaci. Na Kamčatke, kde je mínus 40 stupňov, však zatiaľ o vyhlásení mimoriadnych prázdnin neuvažujú, informovala agentúra RIA Novosti.
      V niektorých mestách kvôli mrazivému počasiu došlo k škodám na infraštruktúre, takže tisíce obyvateľov zostali na istý čas bez kúrenia a vody. Energetici sa pripravujú aj na možné výpadky dodávok elektrickej energie.
      Mesto Petrohrad okrem toho bojuje so svojím tradičným problémom, ktorým sú obrovské cencúle visiace zo striech, čo pri páde dokážu spôsobiť aj vážne zranenia. Jeden taký prípad zaregistrovali v Samare, kde cencúľ, ktorý spadol z teplovodného potrubia na pylónoch, poranil hlavu deväťročného chlapca. Jeho stav si vyžiadal hospitalizáciu.  
      Ako uviedla RIA Novosti, silné mrazy majú v Rusku trvať až do polovice budúceho týždňa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona