Rusko zníži výdavky štátneho rozpočtu o 10 %

NETKY.SK • 14 Január 2015, 11:43 • 2 min
Rusko zníži výdavky štátneho rozpočtu o 10 %

MOSKVA - Rusko musí znížiť výdavky, aby zohľadnilo tohtoročný pokles príjmov, ktorý by mohol byť v sume vyše 45 mld. USD, ak priemerná cena ropy bude 50 USD za barel.

slovakia

left justify in out

Povedal to v stredu ruský minister financií Anton Siluanov. Minister konštatoval, že o 10 % by sa mali zredukovať všetky rozpočtové výdavky, okrem výdavkov na obranu, ktoré sú pre prezidenta Vladimira Putina prioritné.

 

"Požiadame parlament, aby o 10 % zredukoval všetky výdavky okrem výdavkov na obranu. To je rozhodnutie, ktoré sme prijali," povedal šéf ruského rezortu financií na Gajdarovom fóre, ktoré je konferenciou vládnych predstaviteľov, ekonómov a zástupcov podnikateľského sektora.

 

"Predpokladáme, že pri priemernej cene ropy na úrovni 50 USD za barel v roku 2015 stratíme na stránke príjmov približne 3 bil. rubľov," poznamenal. Siluanov ďalej v stredu vyjadril očakávanie, že deficit štátneho rozpočtu Ruska za rok 2015 nebude vyšší ako 3 % hrubého domáceho produktu (HDP). V decembri pritom ruský minister financií predpokladal, že tohtoročný ruský rozpočtový schodok bude vyšší ako 3 % HDP. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies