Rusko žiada Ukrajinu zrušiť zákon o vstupe cudzincov do jej siete plynovodov

NETKY.SK • 6 December 2014, 13:01 • 2 min
Rusko žiada Ukrajinu zrušiť zákon o vstupe cudzincov do jej siete plynovodov

MOSKVA - Rusko vyjadrilo na pôde Svetovej obchodnej organizácie (WTO) nesúhlas s ukrajinským zákonom o vstupe cudzincov do ukrajinského systému plynovodov.

slovakia

left justify in out

Ako Moskva uviedla, príslušný zákon nie je v súlade s pravidlami WTO. Informovala o tom ruská agentúra TASS.
      

Dôvodom sťažnosti je fakt, že Ukrajina prijala zákon, na základe ktorého môžu do spoločnosti prevádzkujúcej ukrajinskú sieť plynovodov vstúpiť len firmy z USA a krajín Európskej únie. "Mali sme podozrenie, že takýto krok nie je v súlade s ukrajinskými záväzkami v rámci WTO," povedal pre TASS Maxim Medvedkov z ruského ministerstva ekonomického rozvoja.
      

"Situáciu sme zanalyzovali a dospeli sme k záveru, že naše podozrenia boli správne a Ukrajina porušila pravidlá organizácie," dodal. Preto Rusko podľa neho koncom novembra na schôdzke Rady WTO pre obchod a služby oznámilo, že zákon ide proti štandardom organizácie a požiadalo o jeho zrušenie. Ukrajina reagovala vyhlásením, že zákon v rozpore s pravidlami WTO nie je. Rusko ale trvá na svojom a Medvedkov nevylúčil, že Moskva by mohla iniciovať obchodný spor s Ukrajinou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies