Rusko žiada OSN, aby dala na čierny zoznam 2 vplyvné sýrske povstalecké skupiny

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 09:10 • 2 min
Rusko žiada OSN, aby dala na čierny zoznam 2 vplyvné sýrske povstalecké skupiny

NEWYORK - Rusko oznámilo, že požiadalo Bezpečnostnú radu OSN, aby zaradila na čiernu listinu dve vplyvné sýrske povstalecké skupiny, ktoré pokladá za "teroristické organizácie" - jedna z nich hrá kľúčovú úlohu v politických rokovaniach v Ženeve, zameraných na ukončenie už päť rokov trvajúcej vojny v Sýrii. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ruský veľvyslanec pri OSN Vitalij Čurkin povedal v stredu novinárom, že dve fundamentalistické islamské skupiny - Džajš al-islám čiže Armáda islamu a Ahrár aš-Šám: nedodržiavajú dohodnuté pozastavenie nepriateľských akcií v Sýrii a zapájajú sa do teroristickej činnosti, preto by mali byť vystavené sankciám.


Hlavnú opozičnú delegáciu na mierových rokovaniach v Ženeve vedie Muhammad Allúš - popredný predstaviteľ skupiny Džajš al-islám, ktorá je podporovaná Saudskou Arábiou.


Veľvyslanec Nového Zélandu pri OSN Gerard van Bohemen uviedol, že žiadosť predložilo Rusko na zasadnutí Bezpečnostnej rady za zatvorenými dverami a že vyvolala výmenu názorov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona