Rusko zavedie zákaz na dovoz potravín z Ukrajiny

NETKY.SK • 18 November 2015, 15:34 • 2 min
Rusko zavedie zákaz na dovoz potravín z Ukrajiny

MOSKVA - Ruská vláda rozhodla, že zavedie zákaz dovozu potravín z Ukrajiny s účinnosťou od 1. januára. Povedal to v stredu ruský minister hospodárstva Alexej Uljukajev, ktorého citovala tlačová agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Ruský premiér Dmitrij Medvedev ešte v auguste uviedol, že Moskva zakáže import potravín z Ukrajiny od roku 2016, ak začne platiť ekonomická asociačná dohoda medzi Kyjevom a Európskou úniou.


Rusko zakázalo dovoz celej škály potravín z EÚ vlani v reakcii na to, že Európska únia, USA a ďalšie krajiny uvalili sankcie voči Moskve pre to, že Rusko v minulom roku obsadilo časť ukrajinského územia. Brusel podmienil akékoľvek zmiernenie sankcií tým, že Moskva bude dodržiavať mierovú dohodu na východe Ukrajiny. Obnovené násilnosti na východe krajiny však znižujú pravdepodobnosť toho, že EÚ na základe posúdenia situácie pred záverom roka sankcie proti Rusku zruší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies