Rusko zatiaľ odvetné sankcie nepripravuje

NETKY.SK • 14 August 2018, 13:52 • 2 min
Rusko zatiaľ odvetné sankcie nepripravuje

MOSKVA - Ruský prezident Vladimír Putin zatiaľ neprikázal vypracovať odvetné opatrenia proti novým protiruským sankciám Spojených štátov, uviedol jeho hovorca Dmitrij Peskov.

slovakia

left justify in out

"Objavili sa informácie, že balík odvetných sankcii sa pripravuje alebo je už pripravený, ale nebol zatiaľ prijatý. Avšak hovoriť o odvetných opatreniach by bolo zatiaľ nekorektné," povedal.

 

Počas rozhovoru novinári pripomenuli tlačovému tajomníkovi, že skôr oficiálna zástupkyňa ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie Mária Zacharova uviedla, že Moskva pracuje na takýchto odvetných opatreniach. Ako odpoveď Peskov uviedol, že reč bola o zrkadlovom princípe, ktorý sa v takýchto situáciách najčastejšie používa.

 

O úmysle uvaliť sankcie s cieľom "zlepšenie správania" Moskvy USA oznámilo 8. augusta. Dôvodom je incident s otravou britského agenta a ex-zamestnanca ruskej tajnej službySergeja Skripaľa a jeho dcéry Julie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies