Rusko zamietlo registráciu strany opozičného aktivistu Alexeja Navaľného

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 08:49 • 2 min
Rusko zamietlo registráciu strany opozičného aktivistu Alexeja Navaľného

MOSKVA - Ruské úrady zrušili v utorok registráciu politickej strany na čele s protikorupčným aktivistom Alexejom Navaľným, ktorý je jedným z najtvrdších kritikov ruského prezidenta Vladimira Putina. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na ministerstvo spravodlivosti.

slovakia

left justify in out

Jeho Strana pokroku podľa vyjadrenia daného rezortu nespĺňala kritériá na registráciu svojej činnosti v najmenej polovici administratívnych oblastí krajiny. Bezprostredne však nebolo jasné, či rozhodnutie ministerstva ovplyvní aj zámer strany postaviť kandidátov v tohtoročných regionálnych voľbách.

 

Strana pokroku nedávno oznámila, že vstupuje do koalície s opozičným subjektom RPR-PARNAS, vo vedení ktorého bol aj Boris Nemcov, zavraždený vo februári v Moskve. Podľa ďalšieho lídra strany RPR-PARNAS Michaila Kasjanova koalícia vznikla "so zreteľom na akékoľvek možné kroky úradov a chce využiť všetky prostriedky na prekonanie ťažkostí".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies