Rusko zakáže od stredy dovoz ovocia a zeleniny z Ukrajiny

NETKY.SK • 21 Október 2014, 15:48 • 2 min
Rusko zakáže od stredy dovoz ovocia a zeleniny z Ukrajiny

MOSKVA - Rusko uvalí dočasný zákaz dovozu ovocia a zeleniny z Ukrajiny, platný od stredy. Uviedla to v utorok ruská štátna poľnohospodárska inšpekcia Rosselchoznadzor.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je nedostatočné označovanie, podľa inšpekcie sa tiež preukázalo, že tovary neboli ukrajinského pôvodu. Možným vysvetlením by mohlo byť to, že ide o tovary dovezené z Európskej únie cez Ukrajinu. Spoločnosti by sa tak vyhli ruským odvetným sankciám voči EÚ, vysvetľuje situáciu ruský dozorný orgán. Dodal, že situáciu navyše komplikovala aj prítomnosť škodcov na tovaroch dovážaných z Ukrajiny.

 

Moskva v auguste zakázala dovoz ovocia, zeleniny, mäsa, rýb, mlieka a mliečnych produktov z USA, Európskej únie, Austrálie, Kanady a Nórska. Oznámil to ruský premiér Dmitrij Medvedev v nadväznosti na rozhodnutie prezidenta Vladimira Putina. Ten vládnym dekrétom vyzval na obmedzenie dovozu potravín a poľnohospodárskych produktov z krajín, ktoré zaviedli proti Rusku ekonomické sankcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona