Rusko zakázalo vstup na svoje územie ďalším Britom

NETKY.SK • 1 August 2022, 17:35 • 2 min
Rusko zakázalo vstup na svoje územie ďalším Britom

MOSKVA – Ruské ministerstvo zahraničných vecí v pondelok oznámilo, že zavádza sankcie voči 39 britským politikom, podnikateľom a novinárom.

slovakia

left justify in out

Zákaz vstupu na územie Ruskej federácie im udelilo za podporu „démonizácie" krajiny. TASR správu prevzala od agentúry Reuters. Na sankčnom zozname Moskvy figuruje líder opozičnej Labouristickej strany Keir Starmer, bývalý premiér David Cameron a prominentní televízni novinári Piers Morgan, Robert Peston a Huw Edwards.

 

      

Zákaz vstupu do Ruska si okrem nich doteraz vyslúžilo viac ako 200 ďalších britských občanov vrátane väčšiny popredných politikov. Ruský rezort diplomacie vo vyhlásení dodal, že sankčný zoznam bude naďalej rozširovať.

 

      

Západné krajiny na Rusko uvalili bezprecedentné sankcie po tom, ako ruská armáda 24. februára vpadla na Ukrajinu. Moskva na ne zväčša odpovedala recipročne.

 

Možno vás zaujme: Ukrajinská úroda môže byť tento rok o polovicu menšia, vyhlásil Zelenskyj 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies