Rusko zakázalo vstup 4 Čechom vrátane Schwarzenberga a Füleho

NETKY.SK • 30 Máj 2015, 12:00 • 2 min
Rusko zakázalo vstup 4 Čechom vrátane Schwarzenberga a Füleho

PRAHA - Rusko odovzdalo moskovskému zastúpeniu Európskej komisie zoznam 89 zástupcov Európskej únie, ktorým v reakcii na sankcie EÚ zakázalo vstup na svoje územie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa fínskej televízie YLE sú na zozname aj štyria českí politici: poslanec Európskeho parlamentu Jaromír Štětina, poslanci TOP 09 Karel Schwarzenberg a Marek Ženíšek a bývalý eurokomisár Štefan Füle, informoval dnes Český rozhlas.

 

Uviedol, že české ministerstvo zahraničných vecí dokument ešte diplomatickou cestou nedostalo, má však k dispozícii neoficiálnu kópiu. Hovorkyňa ministerstva Michaela Lagronová Českému rozhlasu povedala, že Praha nechápe, prečo sú na zozname práve tieto štyri mená českých občanov. "Budeme samozrejme od ruskej strany pýtať vysvetlenie".

 

Premiér Bohuslav Sobotka o Čechoch na údajnom ruskom sankčnom zozname počul iba z médií. "Vnímam to ako reakciu na fakt, že EÚ v uplynulých mesiacoch obmedzila prístup na svoje územie radu predstaviteľov Ruska, najmä tým, ktorí sa prejavovali agresívne voči Ukrajine," citoval premiéra Český rozhlas.

 

"Istotne budeme konzultovať v rámci EÚ, či na to budeme nejakým spôsobom reagovať," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies