Rusko zakázalo predaj svojich zbraní do Líbye

NETKY.SK • 10 Marec 2011, 08:00 • 2 min
Rusko zakázalo predaj svojich zbraní do Líbye

Rusko zakázalo predaj svojich zbraní do Líbye - Politika Rusko zakáže predaj všetkých zbraní do Líbye, oznámil dnes Kremeľ vo vyhlásení. Týmto krokom pozastavuje platnosť svojich zbrojných zmlúv s vládou Muammara Kaddáfího.

slovakia

left justify in out

img

Rusko zakáže predaj všetkých zbraní do Líbye, oznámil dnes Kremeľ vo vyhlásení. Týmto krokom pozastavuje platnosť svojich zbrojných zmlúv s vládou Muammara Kaddáfího. Nariadenie podpísané prezidentom Dmitrijom Medvedevom "zakazuje vývoz z Ruskej federácie do Líbye, ako aj predaj, dodávku a prevoz... všetkých druhov zbraní a súvisiace materiály, vrátane munície, bojových vozidiel a ďalšej vojenskej výzbroje".Rusko, po USA druhý najväčší vývozca zbraní na svete, bolo jedným z hlavných zásobovateľov zbraní pre Líbyu.Vysokopostavený predstaviteľ ruského zbrojárstva minulý týždeň povedal, že nepokoje v Líbyi pripravili Moskvu o takmer štyri miliardy dolárov (2,87 miliardy eur).Denník Kommersant citoval minulý týždeň zdroj, podľa ktorého Rusko malo s Líbyou zmluvy na zbrane v hodnote dve miliardy dolárov (1,44 miliardy eur) a už bolo krátko pred uzatvorením ďalších zmlúv na predaj vojenských lietadiel a protilietadlových striel za 1,8 miliardy dolárov (1,29 miliardy eur).

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies