Rusko zakázalo dovoz väčšiny ovocia a zeleniny z Poľska

NETKY.SK • 30 Júl 2014, 13:58 • 2 min
Rusko zakázalo dovoz väčšiny ovocia a zeleniny z Poľska

MOSKVA - Rusko zakázalo dovoz väčšiny ovocia a zeleniny z Poľska. Moskva dodala, že reštrikcie môže rozšíriť aj na zvyšok Európskej únie (EÚ).

slovakia

left justify in out

To je prvé odvetné opatrenie Ruska na sprísnenie sankcií voči krajine zo strany Západu. Informovala o tom agentúra Reuters.
     

Rusko ročne nakupuje z EÚ ovocie a zeleninu v hodnote vyše 2 miliardy eur a je zďaleka najväčším exportným trhom pre tieto produkty. Moskva ako argument, ktorý rozhodol o zákaze, uviedla hygienické dôvody.
     

Podľa poľských poľnohospodárov je zákaz politicky motivovaný, aj keď to Rusko popiera. Moskva bola už v minulosti viackrát obvinená z toho, že využíva hygienické inšpekcie na to, aby obmedzila dovoz z krajín, s ktorými má politický spor.
     

Zákaz prišiel jeden deň po tom, čo EÚ a USA prijali ekonomické sankcie voči Rusku. V rámci sankcií sa obmedzil predaj vybavenia pre ropný a zbrojársky priemysel a prístup štátom kontrolovaných ruských bánk na západné kapitálové trhy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies