Rusko zakázalo dovoz hydinového mäsa a výrobkov z 15 štátov vrátane Slovenska

NETKY.SK • 7 Február 2017, 21:53 • 2 min
Rusko zakázalo dovoz hydinového mäsa a výrobkov z 15 štátov vrátane Slovenska

BRATISLAVA - Ruské federálne veterinárne orgány zakázali s platnosťou od 8. februára dočasne dovoz hydinového mäsa a hydinových produktov zo všetkých európskych štátov, v ktorých sa objavila vtáčia chrípka, vrátane Slovenska. Informovala o tom tlačová agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Podľa komuniké Rosseľchoznadzoru sa opatrenie týka hydinového mäsa a všetkých výrobkov, pri ktorých sa využíva. 

Okrem Slovenska sa zákaz týka importu z Bulharska, Česka, Francúzska, Grécka, Holandska, Chorvátska, Maďarska, Nemecka, Poľska, Rakúska, Rumunska, Švédska, Talianska a Veľkej Británie.

Vtáčia chrípka sa podľa nedávnych informácií ruských médií nevyhla ani tamojším chovateľom, v okolí Astrachanu museli od začiatku decembra utratiť asi 600 tisíc sliepok, na istej morčacej farme preukázali prítomnosť vírusu ochorenia v Rostovskej oblasti. Experti však rátajú s výskytom ochorenia aj na anektovanom Kryme či na Kaukaze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies