Rusko zadržalo japonskú loď, údajne vošla do jeho vôd

NETKY.SK • 22 August 2014, 10:06 • 2 min
Rusko zadržalo japonskú loď, údajne vošla do jeho vôd

TOKIO - Rusko zajalo pri svojom východnom pobreží japonské veľrybárske hliadkové plavidlo, ktoré údajne vstúpilo do ruských vôd. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Moskva vyhlásila, že 712-tonová loď Daini Shonan Maru ju tento mesiac neupozornila na zmenu trasy a vstúpila do ruských teritoriálnych vôd pri Ochotsku medzi Kamčatkou a ruskou pevninou.

 

Plavidlo je zadržiavané v prístave Magadan od 15. augusta. Ruské úrady loď prehľadali a vypočúvali kapitána a členov posádky. Magadan sa nachádza približne 2000 kilometrov severovýchodne od Vladivostoku.

 

Kapitán údajne odmietol uznať akékoľvek vniknutie plavidla do ruských vôd. Loď sprevádzala japonské veľrybárske flotily počas ciest po Antarktickom mori. V Ochotskom mori vykonávala "vizuálnu kontrolu" veľrýb v súlade s plánmi, ktoré vypracovala Medzinárodná veľrybárska komisia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies