Rusko začína budovať nový protiraketový radar

NETKY.SK • 13 August 2013, 10:52 • 2 min
Rusko začína budovať nový protiraketový radar

MOSKVA - Rusko začne dnes s výstavbou modernizovaného protiraketového radaru pri meste Orsk v Orenburskej oblasti. Radar triedy Voronež bude súčasťou komplexného protiraketového systému včasného varovania, ktorý by mal byť dokončený do roku 2020.

slovakia

left justify in out

"Okrem orenburského radaru sa pripravuje aj budovanie radarov novej generácie v Krasnojarskom a Altajskom kraji," citovala agentúra RIA Novosti hovorcu ministerstva obrany plukovníka Alexeja Zolotuchina. Súčasťou ruského systému včasného varovania sú už štyri radarové stanice triedy Voronež. V Krasnodarskom kraji a v Leningradskej oblasti sú v bojovej pohotovosti, v Kaliningradskej a Irkutskej oblasti v testovacom štádiu.

Radary triedy Voronež majú operačný rozsah 6000 kilometrov. Môžu ich rýchlo presúvať na iné miesta a obslužný personál si vyžaduje menej mužov v porovnaní s predchádzajúcou generáciou radarových staníc. Námestník ministra obrany Jurij Borisov nedávno vyhlásil, že nová generácia radarov je kvalitnejšia než akékoľvek podobné zahraničné modely.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies