Rusko začalo obmedzovať dodávky uhlia na Ukrajinu

NETKY.SK • 27 November 2015, 11:34 • 2 min
Rusko začalo obmedzovať dodávky uhlia na Ukrajinu

KYJEV - Rusko začalo obmedzovať dodávky uhlia na Ukrajinu, uviedol v piatok ukrajinský minister pre energetiku Volodymyr Demčišin. Kyjev má vlastné zásoby na jeden mesiac, čo postačí na 50-dňové zabezpečenie stabilnej prevádzky elektrární, dodal Demčišin.

slovakia

left justify in out

Ruský minister pre energetiku Alexander Novak v utorok upozornil, že Rusko môže prerušiť dodávky uhlia na Ukrajinu ako odvetu za to, že ukrajinské úrady odmietli pomôcť opraviť stĺpy diaľkového elektrického vedenia a obnoviť dodávky elektriny na Krym. Počas víkendu neznámi sabotéri odpálili dva stĺpy diaľkového vedenia zásobujúce polostrov elektrinou, následkom čoho sa Krym musí spoliehať na núdzové generátory.


V piatok ráno tlačová agentúra RIA citovala krymského vicepremiéra Michaila Šeremeta, ktorý tvrdil, že na polostrov už prúdi elektrina cez energetický most z juhoruského Krasnodarského kraja. Neskôr však ruské ministerstvo energetiky, ako aj krymská spoločnosť Krymenergo informáciu popreli a uviedli, že na polostrov elektrina z Ruska zatiaľ neprúdi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies