Rusko začalo námorné cvičenie v Stredozemnom mori v blízkosti Sýrie

NETKY.SK • 15 August 2016, 18:24 • 2 min
Rusko začalo námorné cvičenie v Stredozemnom mori v blízkosti Sýrie

MOSKVA - Ruská armáda informovala, že začala námorné cvičenie vo východnej časti Stredozemného mora v blízkosti Sýrie s cieľom otestovať schopnosť námorníctva reagovať na "krízové situácie teroristickej povahy".

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tlačová agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie ruského ministerstva obrany uvádza, že cvičenie sa začalo dnes. Vojenské námorníctvo bude počas neho testovať delostreleckú a raketovú paľbu v podmienkach pripomínajúcich "bojovú situáciu".


Medzi loďami, ktoré sa zúčastňujú na cvičení, sú dve korvety Bujan-M vybavené riadenými strelami s dlhým doletom. Takéto strely boli vlani použité pri útokoch na ciele takzvaného Islamského štátu (IS) v Sýrii.


Od septembrovej intervencie v občianskej vojne v Sýrii sa ruské bojové lode zdržiavajú pri pobreží Sýrie. To podľa agentúry AP pripomína prax zo sovietskych čias, kedy sovietske vojenské plavidlá stabilne hliadkovali v Stredomorí. V sýrskom prístave Tartús sa nachádza v súčasnosti jediná základňa ruského vojenského námorníctva mimo krajín bývalého Sovietskeho zväzu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies