Rusko začalo námorné cvičenie v Baltiku, kde sa už konajú manévre NATO

NETKY.SK • 7 Jún 2022, 13:58 • 2 min
Rusko začalo námorné cvičenie v Baltiku, kde sa už konajú manévre NATO

MOSKVA- Ruská flotila začala v utorok námorné cvičenie v Baltickom mori. V tomto regióne sa už konajú aj spoločné manévre námorných síl NATO, Fínska a Švédska, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

 

Do cvičení ruskej Baltickej flotily sa podľa agentúry Interfax, citovanej DPA, zapojí viac ako 20 lodí a člnov, vrátane korviet, fregát, protiponorkových torpédoborcov, vznášadiel, vyloďovacích člnov a rýchločlnov, ale aj lietadlá a vrtuľníky.

Interfax dodal, že vojenské cvičenie Baltickej flotily bolo vopred plánované.

 

Námorné cvičenie NATO s kódovým názvom Baltops-2022 sa v Baltskom mori začalo v nedeľu. Zúčastňuje sa na ňom 14 členských krajín NATO, ako aj Švédsko a Fínsko, ktoré majú záujem o vstup do Severoatlantickej aliancie.

 

img

 

Do cvičenia NATO sa zapája 45 vojnových lodí, 7 000 vojakov, 75 lietadiel a vrtuľníkov, uviedla DPA s tým, že manévre námorných síl Severoatlantickej aliancie potrvajú do polovice júna a uskutočnia sa v strednej a južnej časti Baltického mora vrátane pobrežných oblastí Švédska, Lotyšska, Poľska a Nemecka.

 

DPA pripomenula, že vojenské aktivity Ruska sa v tomto regióne výrazne zintenzívnili začiatkom mája, keď tam ruská armáda uskutočnila veľké cvičenie v oblasti ruskej exklávy Kaliningrad.

 

img

 

Súčasťou tohto cvičenia boli aj simulované opaľovanie rakiet Iskander. Ide o nukleárnu balistickú raketu s doletom údajne do 500 kilometrov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona