Rusko začalo dodávať komplexy S-400 do Číny, v rámci zmluvy od roku 2014

NETKY.SK • 20 Január 2018, 19:49 • 2 min
Rusko začalo dodávať komplexy S-400 do Číny, v rámci zmluvy od roku 2014

MOSKVA - Rusko začalo dodávky protilietadlových raketových systémov S-400 "Triumph" do Číny, podľa dohody z roku 2014. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

"Realizácia dohody sa začala. Prvá regimentálna súprava odoslaná do Číny,” povedal Sergej Čemezov. Ako súčasť súpravy je veliteľské miesto, radarová stanica, energetické a príslušenské zariadenie, náhradné diely, nástroje a iné prvky systému. Vo vojenskom oddelení zdôraznili, že podpísaná dohoda s Čínou nepredpokladá ani prenos technológií, ani licencovanú výrobu týchto systémov. 

 

Avšak minulý rok, Rusko vykonalo školenie skupiny čínskeho vojenského personálu, v prevádzke systému S-400. Čína sa stala prvým zahraničným zákazníkom týchto systémov protivzdušnej obrany.

 

Druhý zahraničný zákazník systému S-400 - Turecko a stala sa prvou krajinou, členom NATO, ktorá kúpila ruský "Triumph". S-400 "Triumph" - ruský protilietadlový raketový systém veľkého a stredného rozsahu a je určený poraziť prostriedky leteckého útoku a prieskumu, vrátane lietajúcich zariadení vyrobených v technológií stealth.

 

V súčasnosti je “Triumph" v zbrojení len v Rusku. Od 9. októbra roku 2017 sa S-400 dodá do štyroch zahraničných krajín: okrem Číny a Turecka sú už podpísané dohody s Indiou a so Saudskou Arábiou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies