Rusko zablokovalo prístup k portálu spravodajskej stanice BBC

NETKY.SK • 16 Marec 2022, 21:18 • 2 min
Rusko zablokovalo prístup k portálu spravodajskej stanice BBC

MOSKVA – Ruská Federálna služba pre dozor v oblasti telekomunikácií, informačných technológií a masmédií (Roskomnadzor) zablokovala v Rusku prístup k hlavnému webovému portálu spravodajskej stanice BBC.

slovakia

left justify in out

Ruské ministerstvo zahraničných vecí varovalo, že je to iba začiatok odvetných krokov mierených proti médiám. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP. „Myslím si, že toto je len začiatok odvetných krokov v súvislosti s informačnou vojnou, ktorú proti Rusku rozpútal Západ,“ napísala na sociálnej siete Telegram hovorkyňa ruského rezortu diplomacie. Roskomnadzor zaradil portál televízie BBC medzi webové stránky, ktoré sú v Rusku zablokované. Úrady pritom zablokovali aj portál ruskej verzie servisu BBC.

 

BBC však zverejnila video, na ktorom obyvateľom Ruska ukázala, ako môžu získať prístup k informáciám, ktoré toto médium zverejňuje, prostredníctvom služby VPN alebo použitím aplikácie. Televízia vyzvala svojich divákov a čitateľov, aby si stiahli jej aplikáciu a sledovali jej účty na sociálnych médiách. Okrem portálu BBC Roskomnadzor zablokoval v stredu prístup aj k najmenej 31 ďalším spravodajským portálom.

 

img

 

Agentúra AFP nemala z územia Ruska prístup k viac ako 30 spravodajským portálom so sídlom v zahraničí. Týka sa to aj oceňovaného investigatívneho portálu Bellingcat, ako i niekoľkých portálov ruských regionálnych portálov ako Permdaily.ru. Rusko od začiatku vojenskej invázie na Ukrajinu obmedzuje prístup k čoraz väčšiemu počtu nezávislých médií a zablokovalo i prístup k sociálnym sieťam ako Facebook, Twitter a Instagram.

 

Možno vás zaujme: Abramovičovo súkromné lietadlo pristálo v Moskve



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies