Rusko za týždeň premiestnilo na Krym 16-tisíc vojakov

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 08:55 • 2 min
Rusko za týždeň premiestnilo na Krym 16-tisíc vojakov

NEW YORK - Rusko za ostatný týždeň premiestnilo na polostrov Krym okolo 16.000 vojakov. Na mimoriadnom zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to dnes vyhlásil ukrajinský veľvyslanec pri medzinárodnom spoločenstve Jurij Sergejev.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Od 24. februára bolo na Krym vyslaných okolo 16.000 ruských vojakov, ktorých priviezli vojenské lode, vrtuľníky a nákladné lietadlá z územia Ruskej federácie," povedal podľa agentúry Reuters ukrajinský veľvyslanec na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN, ktoré sa venuje ukrajinskej kríze.
      

Na zasadnutí vystúpil aj ruský veľvyslanec Vitalij Čurkin, ktorý účastníkom citoval z listu zosadeného ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča. Ten dnes požiadal ruského prezidenta Vladimira Putina o použitie vojenskej sily na nastolenie poriadku na Ukrajine.
      

"Ľudia sú prenasledovaní pre jazyk a politické dôvody," píše sa podľa Čurkina v liste. "V tejto súvislosti by som požiadal prezidenta Ruska Vladimira Putina, aby použil ozbrojené sily Ruskej federácie na nastolenie zákonnosti, mieru, poriadku a stability a na ochranu ukrajinského ľudu," citoval Čurkin, ktorý kópiu listu ukázal účastníkom zasadnutia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies