Rusko vyzýva USA, aby sa prestali hrať na medzinárodného policajta

NETKY.SK • 31 August 2018, 14:37 • 2 min
Rusko vyzýva USA, aby sa prestali hrať na medzinárodného policajta

SEVASTOPOĽ - USA by sa mali prestať správať ako policajt, ​​a zasahovať do vnútorných záležitostí Ruska a diktovať mu podmienky pre plavbu vo vodách Azovského mora a Kerškého prielivu, vyhlásil šéf krymského parlamentného výboru pre medzinárodné vzťahy, Jurij Hempel.

slovakia

left justify in out

Skôr, americké ministerstvo zahraničných vecí vyzvalo Rusko, aby "prestalo obťažovať medzinárodnú lodnú dopravu" v Azovskom mory a Kerčskom prielive, ktorý ho spája s Čiernym morom.

 

"USA je zvyknuté správať sa ako medzinárodný rozhodca alebo policajt. Spoza oceána im je zrejme všetko viditeľné a jasné. Na svojom území si sami rozhodneme čo a ako budeme robiť. Rusko nebráni priechodu cez prieliv ani jednej zahraničnej lodi, ktorá funguje v rámci medzinárodného práva," povedal Hempel.

 

Podľa neho sú prehliadky lodí vykonávané v rámci bežnej legálnej námornej praxe a sú zamerané na zachovanie bezpečnosti v Kerčskom prielive.

 

"Naše orgány vykonávajú všetky lodné kontroly a všetko, čo je spojené s bezpečnosťou Ruskej federácie. Je to oprávnené a správne. Je to naše územie a my máme právo tak urobiť. Nikto iný nemá právo diktovať nám, aké kroky môžeme podnikať na zabezpečenie nášho územia, vrátane Američanov. Najprv nech si dajú do poriadku všetko u seba doma a v Európe a potom nech sa už snažia ponúknuť niečo pre nás," povedal Hempel.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies