Rusko vyzýva OSN, aby venovala pozornosť rastu neonacizmu na Ukrajine a v EÚ

NETKY.SK • 3 Júl 2018, 16:48 • 2 min
Rusko vyzýva OSN, aby venovala pozornosť rastu neonacizmu na Ukrajine a v EÚ

MOSKVA - Rusko vyzvalo osobitnú spravodajkyňu OSN pre súčasné formy rasizmu Tendayiu Achiumeovú, venovať pozornosť rastu neonacistických hnutí v krajinách Európskej únie a na Ukrajine. Informuje RIA.ru.

slovakia

left justify in out

O tom vyhlásil predstaviteľ ruskej delegácie Dmitrij Vorobiev počas diskusie v pondelok o súčasných formách rasizmu na 38. zasadnutí Rady OSN pre ľudské práva v Ženeve. 

     

On zdôraznil, že v krajinách Európskej únie a na Ukrajine sa situácia proti rasistickym prejavom výrazne zhoršuje, "neonacistické ideológie sa rozširujú, etnická a náboženská neznášanlivosť rastie, zvyšujú sa prípady migrantofobie".

     

"V pobaltských štátoch, sa so súhlasom úradu konajú sprievody legionárov "Waffen SS". Zatiaľ čo v mnohých európskych krajinách bola rozpútania otvorená vojna s pomníkmi sovietskych vojakov a vojakov antifašistov, ktorí zomreli počas oslobodenia týchto krajín od hnedého moru. Akty vandalizmu sa dopúšťajú aj voči pamätníkom obetiam Holokaustu a židovským cintorínom," poznamenal diplomat.

     

Podľa jeho slov v Moskve zdieľajú obavy osobitného spravodajcu OSN o zmene koncepcie neonacizmu, ktorý sa stáva populárnym a získava viac podporovateľov.

 

V Ruskej federácii sa domnievajú, že sa to deje aj kvôli súhlasu vlády s extrémistami a v niektorých prípadoch so zahrávaním sa s radikálmi, s cieľom odvrátiť pozornosť od sociálnych problémov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies