Rusko vyzýva medzinárodné spoločenstvo aby odsúdilo vandalov, ktorí vyliali cement na Večný plameň v Kyjeve

NETKY.SK • 22 November 2017, 20:00 • 2 min
Rusko vyzýva medzinárodné spoločenstvo aby odsúdilo vandalov, ktorí vyliali cement na Večný plameň v Kyjeve

KYJEV - Vandali, zaplavili cementom Večný plameň v Kyjeve. Úrad označil tento incident za rúhavý čin.

slovakia

left justify in out

Rusko vyzýva medzinárodné spoločenstvo odsúdiť akt vandalizmu v Kyjeve, kde v noci na 20. novembra neznámi ľudia zaliali cementom Večný plameň na monumente Neznámeho vojaka. Informovalo o tom ministerstvo zahraničných vecí v Rusku.

 

"Z rozhorčením sme sa dozvedeli o ďalšom čine vandalizmu, čo sa stal v Kyjeve 20. novembra v parku Slávy," povedali v ruskom oddelení zahraničných vecí.

 

"To, že podobný ohavný čin sa stal už druhýkrát za mesiac a vinník sa dodnes nenašiel a nepodľahol trestu za znesvätenie pamiatky obetí Veľkej vlasteneckej vojny, hovorí buď o zločineckej vláde Kyjeva, alebo o jej neschopnosti usmerniť radikálov.  Aj to, aj druhé je odporné a vyvoláva vážne obavy pre budúcnosť Ukrajiny, kde sme teraz svedkami rozkvetu neonacizmu."

 

"Vyzývame medzinárodné spoločenstvo venovať pozornosť tomu, čo sa deje na Ukrajine a dôrazne odsúdiť výpravy ukrajinských nacionalistov," uviedli na Ministerstve zahraničných veci.

 

Prvý prípad podobného vandalizmu sa stal na začiatku októbra. Vtedy minister zahraničných vecí Ruska Sergej Lavrov vyhlásil, že znesvätenie Večného plameňa je neprijateľným rúhaním proti všetkým európskym hodnotám. Dodal, že "v tomto zjavení sa prejavuje sa neschopnosť kyjevského režimu zvládnuť ultra-radikálov a neonacistov, ktorí sa cítia v dnešnej Ukrajine veľmi komfortne".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona