Rusko vyžaduje od Severnéj Kórey dodržiavanie rezolúcii OSN

NETKY.SK • 29 August 2017, 14:21 • 2 min
Rusko vyžaduje od Severnéj Kórey dodržiavanie rezolúcii OSN

ABÚ ZABÍ/PEKING/ŽENEVA - Rusko žiada, aby Severná Kórea dodržiavala rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN týkajúce sa jej raketového programu. Uviedol to dnes ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v reakcii na najnovšiu raketovú skúšku izolovaného štátu.

slovakia

left justify in out

"Pokiaľ ide o odpaľovanie rakiet zo Severnej Kórey, držíme sa rezolúcií Spojených národov a kladieme dôraz na fakt, že Severokórejčania musia tieto rezolúcie dodržiavať," povedal Lavrov na tlačovej konferencii počas návštevy Spojených arabských emirátov.

 

Severná Kórea odpálila v noci na dnes strelu, ktorá preletela ponad Japonsko a dopadla do Tichého oceánu takmer 1200 kilometrov od ostrova Hokkaido. Táto skúška je vnímaná ako jedna z najprovokatívnejších, aké kedy KĽDR podnikla.

 

Čínske ministerstvo zahraničných vecí medzitým uviedlo, že kríza okolo Severnej Kórey sa dostáva do "kritického bodu". Vyzvalo z tohto dôvodu na pokoj a návrat k rokovaciemu stolu.

 

"Tlak, sankcie, vyhrážky nemôžu tento problém vyriešiť," uviedla hovorkyňu rezortu .

 

Severokórejský vyslanec pri OSN v Ženeve dnes obvinil Spojené štáty, že ženú Kórejský polostrov do "explózie extrémnej úrovne".

 

"Teraz, keď USA otvorene deklarovali svoje nepriateľské úmysly voči Kórejskej ľudovodemokratickej republike, keď napriek opakovaným varovaniam vedú agresívne spoločné vojenské cvičenia (s Južnou Kóreou)... má moja krajina všetky dôvody reagovať tvrdými protiopatreniami, ktorými uplatňuje svoje právo na sebaobranu," uviedol vyslanec . "A USA budú plne zodpovedné za katastrofálne dôsledky, ktoré to bude mať."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona