Rusko vyvíja strelu s plochou dráhou letu

NETKY.SK • 8 Január 2019, 18:23 • 2 min
Rusko vyvíja strelu s plochou dráhou letu

MOSKVA - Rusko vyvíja strelu s plochou dráhou letu s dosahom viac než 4500 kilometrov, informovali v utorok ruské štátne médiá s odvolaním sa na anonymný zdroj z prostredia obranného priemyslu. Informuje o tom tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Avizovaná zbraň, ktorá má byť armáde údajne dodaná do roku 2027, je súčasťou rodiny striel Kalibr schopných niesť jadrovú hlavicu. Zmluva o likvidácii rakiet stredného a kratšieho doletu (INF) medzi Ruskom a Spojenými štátmi nezakazuje strely odpaľované z mora. Plánovaná strela Kalibr-M by mala byť schopná niesť bojovú hlavicu s hmotnosťou približne jednej tony. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Specially for you, folks: Watch #RussianNavy warships and a submarine destroy #Daesh targets in #Syria. © Sputnik

Príspevok, ktorý zdieľa Sputnik (@sputnik_news),

 

Súčasná sila ruského námorníctva. Strely Kalibr bombardujú Sýriu.

 

Rusko v decembri oznámilo, že otestovalo strelu odpaľovanú zo zemského povrchu, ktorú vypustilo z lokality situovanej južne od pohoria Ural, pričom strela zasiahla cieľ na Kamčatke na Ruskom ďalekom východe vzdialený približne 6000 kilometrov. Táto vzdialenosť presahuje 5500-kilometrový rádius, čo INF zakazuje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🔴Rusya Savunma Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2019’da yapılan açıklamada; Rusya Kara Kuvvetleri, 2019 yılı içerisinde İskender-M füze sistemleriyle donatılacak. İskender-M, İskender füzesinin azami 500 km menzile sahip bir versiyonu. —————————————————— Detaylara profildeki linkten veya #DefenceTurk.net’ten ulaşabilirsiniz. —————————————————— #Russia #Iskender #BallisticMissile #Roketsan #Havelsan #Tümosan #SAGE #Akınsoft #FNSS #NurolMakina #Katmerciler #BMC #Otokar #STM #MKEK #KaleHavacılık #AlpHavacılık #TAI #Tusaş #BaykarMakina #SSB #SavunmaSanayii #DefenceTurk

Príspevok, ktorý zdieľa Defence Turk (@defence_turk),

 

Ruský prezident Vladimir Putin varoval, že nadzvuková klzáková strela Avangard je "odolná voči súčasnej i budúcej protivzdušnej obrane, ako aj protiraketovým systémom potenciálneho nepriateľa".

 

Spojené štáty sa usilujú odstúpiť od zmluvy INF z roku 1987 na základe obvinení, že Rusko ju porušuje vývojom striel, ktorých dolet je v zakázanom rozmedzí. Moskva, ktorá tieto tvrdenia odmieta, obvinila Spojené štáty z porušovania predmetnej dohody tým, že vo východnej Európe rozmiestňuje protiraketový systém NATO.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies