Rusko vyvíja raketový systém protivzdušnej obrany novej generácie

NETKY.SK • 12 August 2015, 11:50 • 2 min
Rusko vyvíja raketový systém protivzdušnej obrany novej generácie

MOSKVA - Rusko vyvíja raketový systém protivzdušnej obrany novej generácie, ktorý bude pokračovaním línie systému Buk, informovala dnes agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Systém vyvíja Vedeckovýskumný ústav presného strojárstva V. V. Tichomirova, ktorý je súčasťou zbrojárskeho koncernu Almaz-Antej.

 

"Vedenie koncernu Almaz-Antej stanovilo úlohu vypracovať návrhy na ďalší vývoj protilietadlového systému Buk. Spoločne s koncernom predložíme tieto návrhy ministerstvu obrany," uviedol dnes generálny riaditeľ vedeckovýskumného ústavu Jurij Belyj.

 

Podľa medializovaných informácií by mohla ruská armáda už na jeseň dostať do výzbroje nové raketové systémy protivzdušnej obrany stredného doletu Buk-M3.

 

Za najefektívnejší vo svojej triede je momentálne považovaný systém Buk-M2. Jeho vývoj dokončili v roku 1988; do sériovej výroby bol uvedený o 15 rokov neskôr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies