Rusko vyviezlo vlani zbrane za vyše 13 mld. USD, tento rok chce za 15 mld. USD

NETKY.SK • 23 Február 2015, 16:10 • 2 min
Rusko vyviezlo vlani zbrane za vyše 13 mld. USD, tento rok chce za 15 mld. USD

ABÚ ZABÍ - Ruský exportér vojenskej techniky Rosoboronexport vyviezol v roku 2014 zbrane za viac než 13 miliárd USD (11,51 miliardy eur). Bola to približne rovnaká úroveň ako v roku 2013.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes na zbrojárskej výstave IDEX-2015 v Abú Zabí Sergej Čemezov, šéf ruskej štátnej spoločnosti Rostech, ktorá je materskou firmou Rosoboronexportu. Informovali o tom servery Sputnik a Ukraine Today.
     

Podľa Čemezova by mal Rosoboronexport zbrane za viac než 13 miliárd USD vyviezť aj v tomto roku. Podľa servera Ukraine Today, ktorý sa odvolal na šéfa Rosoboronexportu Anatolija Isaikina, by to mohlo byť až za 15 miliárd USD. "Náš plán vyviezť tento rok zbrane za približne 15 miliárd USD určite splníme," vyhlásil Isaikin.
     

V obchode so zbraňami sa tak Rusku darí aj naďalej, a to napriek sankciám USA a Európskej únie (EÚ), ktoré na Moskvu uvalili v minulom roku. Dôvodmi boli anexia polostrova Krym a neskôr postoj Ruska k ozbrojenému konfliktu na východe Ukrajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies