Rusko vyviezlo v roku 2014 zbrane za viac ako 13 miliárd eur

NETKY.SK • 27 Január 2015, 19:10 • 2 min
Rusko vyviezlo v roku 2014 zbrane za viac ako 13 miliárd eur

MOSKVA - Rusko predalo vlani zbrane za viac ako 13,27 miliardy eur. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie ruského prezidenta Vladimira Putina. Nové podpísané kontrakty sú zatiaľ v hodnote takmer 12,39 miliardy eur.

slovakia

left justify in out

Rusko je druhý najväčší svetový vývozca zbraní po Spojených štátoch. Putin tiež povedal, že jeho krajina vlani vyviezla vojenské vybavenie do viac ako 60 krajín.
     

"Rusko bude rozširovať svoju prítomnosť na takých perspektívnych trhoch, ako sú ázijsko-tichomorský región, Afrika, Latinská Amerika a Karibik," povedal ruský prezident na stretnutí v moskovskom Kremli.
     

"Export najmodernejších vojenských výrobkov je pre Rusko dôležitý, obzvlášť v čase ťažkej geopolitickej situácie. Je dôležitý na zlepšenie výroby obranného sektora... a riešenie mnohých sociálnych problémov," dodal Putin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona