Rusko vyšle na Ukrajinu ďalší humanitárny konvoj, tentoraz aj s darčekmi

NETKY.SK • 15 December 2014, 09:40 • 2 min
Rusko vyšle na Ukrajinu ďalší humanitárny konvoj, tentoraz aj s darčekmi

MOSKVA - Ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie začalo pripravovať ďalší, v poradí už desiaty humanitárny konvoj pre obyvateľov vojnou postihnutej východnej Ukrajiny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Konvoj bude sformovaný v nadchádzajúcich dňoch a potom sa vydá na cestu," uviedol dnes pre agentúru TASS hovorca rezortu pre mimoriadne situácie Alexandr Drobyševskij. Konvoj bude podľa jeho slov obsahovať aj novoročné darčeky.
      

Do Rostovskej oblasti, ktorá hraničí s Ukrajinou, dorazia nákladné autá s humanitárnou pomocou z Uralského, Povolžského, Severozápadného, Južného a Centrálneho federálneho okruhu, spresnil Drobyševskij.
     

Predchádzajúcich deväť konvojov dopravilo pre obyvateľov ukrajinskej Doneckej a Luhanskej oblasti od 11. augusta vyše 12.000 ton pomoci - potravín, liekov, stavebného materiálu a ďalších nevyhnutných vecí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies