Rusko vysiela do boja o Oscara novinku Andreja Končalovského Raj

NETKY.SK • 20 September 2016, 08:41 • 2 min
Rusko vysiela do boja o Oscara novinku Andreja Končalovského Raj

MOSKVA - Rusko vyšle do boja o Oscara pre najlepší zahraničný film roka drámu renomovaného režiséra Andreja Končalovského Raj, ktorú premietli v premiére 8. septembra na Medzinárodnom filmovom festivale v Benátkach.

slovakia

left justify in out

Snímka si z tejto prehliadky odniesla Strieborného leva za najlepšiu réžiu, o ktorú sa podelila s mexicko-francúzsko-nemeckou drámou La Región Salvaje mexického filmára Amata Escalanteho

 

Informáciu priniesla dnes s odvolaním sa na oficiálne zdroje tlačová agentúra TASS.

 

Film, ktorý vznikol v rusko-nemeckej koprodukcii, je príbehom troch ľudí, ktorí prijali pre ich životy zásadné rozhodnutia - bývalej ruskej šľachtičnej, ktorá sa zapojí do francúzskeho odboja a ktorú nacisti zadržia a následne uväznia za ukrývanie dvoch židovských detí, nacistického kolaboranta, ktorý jej za mrežami výmenou za sex ponúkne zmiernenie trestu, ako aj jej niekdajšej lásky Helmuta, ktorého stretne po tom, čo skončí v koncentračnom tábore, ale už v uniforme príslušníka síl SS.

 

Hlavnú ženskú postavu stvárnila režisérova manželka Julija Vysocká.

 

Končalovskij pri uvedení čiernobieleho filmu v Benátkach uviedol, že si zvolil tému holokaustu, aby ukázal, ako sa ľudia vtedy i dnes dopúšťali a dopúšťajú diabolských činov v domnienke, že konajú správne. "Nechcel som nakrútiť film o holokauste, chcel som prezentovať diabla. V každý deň, v každej ére sa rodí diabol," vyhlásil medzičasom 79-ročný filmár.

 

Galavečer, na ktorom udelia už po 89.-krát Ceny Americkej akadémie filmových umení a vied známe pod označením Oscar, sa uskutoční 26. februára 2017.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies