Rusko vyšetruje blokovanie volebných miestností, obviňuje ukrajinského ministra

NETKY.SK • 3 Apríl 2018, 16:54 • 2 min
Rusko vyšetruje blokovanie volebných miestností, obviňuje ukrajinského ministra

MOSKVA - Rusko začalo trestné konanie proti ukrajinskému ministrovi vnútra Arsenovi Avakovi za blokovanie volebných miestností na ruskom veľvyslanectve v Kyjeve a konzulátoch v Odese, Ľvove a Charkove počas prezidentských volieb v Rusku.

slovakia

left justify in out

Podľa vyšetrovania, Minister vnútra Ukrajiny dával pokyny svojim podriadeným nepovoliť vstup do volebných miestností občanom Ruskej federácie. Avakov, podľa vyšetrovania dával pokyny podriadeným Ministerstva vnútra Ukrajiny, ktoré zabezpečovali ochranu a bezpečnosť ruských diplomatických inštitúcii v Kyjeve, Charkove, Odese a Ľvove, nepustiť ruských občanov do volebných miestností.

 

S odvolaním sa na hovorkyňu Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie o tom v utorok informovala agentúra TASS. "Podľa vyšetrovateľov Avakov nariadil strážnikom ruských diplomatických misií v Kyjeve, Ľvove, Odese a Charkove, aby ruským občanom, ktorí sa chceli zúčastniť prezidentských volieb, zabránili v prístupe do volebných miestností," uviedla hovorkyňa Svetlana Petrenková.

 

Podľa slov Petrenkovej, v dôsledku trestných činov Avakova a dalších osôb, boli hrubo porušené zákonné práva a záujmy občanov zaručených Ústavou Ruskej federácie. 

 

Na základe ustanovení ruského trestného zákonníka môže ruský vyšetrovací výbor vyvodiť trestnú zodpovednosť aj voči ľuďom, ktorí spáchali trestné činy za hranicami krajiny, ak boli namierené proti záujmom Ruska alebo jeho občanov, pripomenula hovorkyňa výboru.

 

"Ustanovenia článku 12 Trestného Zákona Ruskej federácie umožňujú Vyšetrovaciemu výboru trestne stíhať cudzích štátnych príslušníkov v súlade s ruským zákonom, ktorí spáchali zločin mimo Ruska, a ak sú namierené proti záujmom Ruskej federácie alebo občanom našej krajiny," poznamenala predstaviteľka oddelenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies