Rusko vypravilo na Ukrajinu ďaší konvoj s humanitárnou pomocou

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 13:02 • 2 min
Rusko vypravilo na Ukrajinu ďaší konvoj s humanitárnou pomocou

KYJEV - Nákladné autá ruského ministerstva pre mimoriadne situácie dopravili dnes do Doneckej a Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny ďalší náklad humanitárnej pomoci.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra RIA Novosti, približne 1000 ton vážiaci náklad tvoria potraviny, lieky a ďalšie nutné položky. Po vyložení nákladu sa kamióny vrátia do Ruska. Ako pripomenulo ruské ministerstvo, ide o 33. konvoj ruskej humanitárnej pomoci pre východ Ukrajiny.

 

Situácia na východe Ukrajiny zostáva nezmenená: obe strany ozbrojeného konfliktu sa aj dnes navzájom obvinili z porušovania dohody o prímerí, ktorú uzavreli v polovici februára v bieloruskom Minsku. Velenie vládnej tzv. protiteroristickej operácie (ATO) dnes informovalo o 86 prípadov ostreľovania svojich pozícií v uplynulých 24 hodinách.

 

Vedenie samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) zasa uviedlo, že ukrajinská armáda narušila prímerie 75-krát.

Vedenie DĽR okrem toho informovalo, že pozdĺž demarkačnej čiary registruje pohyb ukrajinských vojakov a techniky, a to aj napriek vyhláseniam urajinského prezidenta Petra Porošenka, ktorý tvrdí opak, uviedol dnes predstaviteľ ministerstva obrany DĽR Eduard Basurin.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies