Rusko vyhosťuje 23 britských diplomatov a zatvára britský generálny konzulát v Petrohrade

NETKY.SK • 17 Marec 2018, 16:09 • 2 min
Rusko vyhosťuje 23 britských diplomatov a zatvára britský generálny konzulát v Petrohrade

MOSKVA - Rusko vyhlásilo za nežiadúce osoby a do týždňa vyšle 23 britských diplomatov, zatvorí generálny konzúlat Veľkej Británie v Petrohrade a ukončia činnosť Britskej rady v Ruskej federácii. Moskva tiež zastavila činnosť Britskej rady.

slovakia

left justify in out

V piatok, na ruské ministerstvo bol predvolaný veľvyslanec Veľkej Británie v Moskve Laurie Bristow, ktorý bol informovaný o reakcii Ruskej federácie v súvislosti s provokatívnymi krokmi britskej strany.
    

"Vyhlasujú sa nežiadúce osoby a vyhosťuju sa z teritória Ruskej federácie. Je to konkrétne 23 diplomatov britského veľvyslanectva v Moskve a ukončuje sa činnosť Britskej rady v Rusku. Príslušné postupy sa budú vykonávať v súlade s medzinárodnou právnou praxou," píše sa vo vyhláške Ministerstva zahraničných vecí.

 

Britská strana zdôraznila na ministerstve, že je upozornená, a že v prípade, ak sa proti Ruskej federácii príjmu ďalšie nepriateľské opatrenia Ruská strana si vyhradzuje právo prijímať ďalšie postupy voči Spojenému kráľovstvu. 

 

Ministerstvo zahraničných vecí v Rusku: Prípadom Skripaľa sa Londýn snaží podkopať dôveru v Rusko pred majstrovstvami sveta vo futbale



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona