Rusko vyčlení na podporu predaja áut 20 mld. RUB

NETKY.SK • 29 December 2015, 14:38 • 2 min
Rusko vyčlení na podporu predaja áut 20 mld. RUB

MOSKVA - Rusko v budúcom roku vyčlení na podporu automobilového priemyslu 20 mld. RUB. Informoval o tom v utorok minister priemyslu a obchodu Denis Manturov.

slovakia

left justify in out

Vláda predĺži účinnosť existujúcich opatrení vrátane zvýhodnených úverov a príspevkov na kúpu nových vozidiel výmenou za likvidáciu starých áut, povedal minister pre televíznu stanicu Rossia 24. Po desaťročí rastu predaja o vyše 10 % ročne sa ruské automobilové odvetvie stalo veľmi výraznou obeťou ekonomického oslabenia krajiny, ktorú poškodili nižšie ceny ropy a západné sankcie v reakcii na ukrajinskú krízu.


Za jedenásť mesiacov tohto roka sa v Rusku predalo 1,5 mil. áut, čo bol medziročný pokles o 34,5 %. V novembri predaj nových áut v Rusku klesal najvýraznejším tempom od začiatku tohto roka. Podľa údajov Asociácia európskych podnikov sa na ruskom trhu predalo 131 572 áut, čo bol medziročný pokles o vyše 42 %.

(1 EUR = 78,8666 RUB)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona