Rusko vyčlení na podporu ekonomiky 880 miliárd

NETKY.SK • 18 Február 2016, 14:10 • 2 min
Rusko vyčlení na podporu ekonomiky 880 miliárd

MOSKVA - Ruská vláda plánuje vyčleniť na podporu hospodárskeho rastu 880 mld. RUB. Informoval o tom vo štvrtok minister hospodárstva Alexej Uljukajev. Zhruba 185 mld. RUB vloží do programu vládny protikrízový fond a pomôžu aj nevyčerpané prostriedky z vlaňajšieho rozpočtu, potrebné sú však dodatočné zdroje, povedal Uljukajev na zasadnutí vládneho kabinetu.

slovakia

left justify in out

Ruský premiér Dmitrij Medvedev vo štvrtok zdôraznil, že vláda splní všetky svoje záväzky v oblasti sociálneho zabezpečenia, verejné výdavky však musia byť pod prísnejšou kontrolou. Dodatočné zdroje možno podľa Uljukajeva nájsť aj presmerovaním výdavkov v rámci existujúceho rozpočtu.

 

Ruská vláda je pod dvojitým tlakom v čase, keď sa snaží zabrániť ďalšiemu prepadu ekonomiky a zároveň udržať pod kontrou rozpočtový deficit. Hlavnou hrozbou pre verejné financie sú nízke ceny ropy, ktoré sa nachádzajú výrazne pod úrovňou, než s akou počítali skoršie rozpočtové plány. Podľa prognózy, ktorú zverejnilo vo štvrtok ruské ministerstvo energetiky, sa majú ceny ropy v tomto a budúcom roku pohybovať v rozpätí 31 až 33 USD za barel. Pri plánovaní štátneho rozpočtu na rok 2016 sa pritom vláda pôvodne opierala o prognózu, že ceny ropy sa udržia na úrovni zhruba 50 USD za barel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona