Rusko vstúpi do WTO do konca roka, myslí si obchodný predstaviteľ USA

NETKY.SK • 4 Október 2011, 17:34 • 2 min
Rusko vstúpi do WTO do konca roka, myslí si obchodný predstaviteľ USA

Rusko vstúpi do WTO do konca roka, myslí si obchodný predstaviteľ USA

slovakia

left justify in out

img

Rusko podľa amerického splnomocnenca pre obchod Rona Kirka vstúpi do Svetovej obchodnej organizácie (WTO) ešte v tomto roku. Na pondelkovom stretnutí s členom ruskej vlády vyjadril Kirk presvedčenie, že Moskva v blízkom čase vyrieši zostávajúce otázky týkajúce sa jeho členstva vo WTO.
Záverečné prístupové rokovania sa sústreďujú na témy, ako sú ruské dovozné kvóty na mäso, až po obavy USA a EÚ z vládnych investičných opatrení v ruskom automobilovom priemysle.
"Rusko urobilo veľký pokrok na ceste pristúpenia (k WTO)," uviedol americký predstaviteľ po rokovaní s ruským vicepremiérom Igorom Šuvalovom.
Hlavnou prekážkou pre záverečnú dohodu sú výhrady a politické obavy Gruzínska, ktoré s Ruskom v auguste 2008 zviedlo krátku vojnu.
"Veľvyslanec Kirk vyjadril presvedčenie, že zostávajúce otázky, vrátane uspokojivého vyriešenia dvojstranných diskusií medzi Ruskom a Gruzínskom, budú zodpovedané konštruktívne a spôsobom umožňujúcim Rusku splniť cieľ uzavrieť vyjednávania o vstupe do WTO do konca roka," uviedol Kirkov úrad.
Minulý mesiac gruzínsky veľvyslanec v Ženeve však napísal ostatným členom WTO, že nedošlo k žiadnemu prelomu v rokovaniach oboch krajín v otázke hraničných kontrol. Tbilisi je s Moskvou v spore o odštiepenské proruské republiky Južné Osetsko a Abcházsko.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies