Rusko vopred upozornilo koalíciu vedenú USA o nálete v Sýrii

NETKY.SK • 16 August 2016, 19:00 • 2 min
Rusko vopred upozornilo koalíciu vedenú USA o nálete v Sýrii

BEJRÚT - Rusko vopred upozornilo koalíciu vedenú Spojenými štátmi pred dnešným bombardovaním v Sýrii. Informovala o tom agentúra AP odvolávajúca sa na hovorcu armády Spojených štátov Christophera Garvera.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa neho Rusko pred náletom svojich bombardérov v Sýrii aktivovalo komunikačnú linku s vedením koalície štátov, ktoré bojujú proti radikálnej organizácii Islamský štát (IS). Moskva upozornila, že jej bombardéry vchádzajú do vzdušného priestoru Iraku a Sýrie a môžu sa dostať do blízkosti koaličných lietadiel.

 

Armádny hovorca Garver spresnil, že Rusko prelety avizovalo v tesnom predstihu, čo však bolo dostatočne včas na to, aby bola bezpečnosť zachovaná. Prelety ruských bombardérov podľa neho neovplyvnili letecké operácie koalície.

 

Ruské vojenské lietadlá dnes prvýkrát odštartovali z leteckej základne v provincii Hamadán na západe Iránu a podnikli nálety proti IS v Sýrii. Cielili pritom napríklad na militantov v oblasti sýrskeho mesta Aleppo, informovalo ruské ministerstvo obrany.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies