Rusko: Vláda začala odvolávať policajných funkcionárov

NETKY.SK • 26 Január 2011, 12:17 • 2 min
Rusko: Vláda začala odvolávať policajných funkcionárov

Rusko: Vláda začala odvolávať policajných funkcionárov

slovakia

left justify in out

img

Ruský prezident Dmitrij Medvedev odvolal po pondelkovom bombovom útoku na moskovskom letisku Domodedovo, ktorý si vyžiadal 35 obetí, vysokopostaveného predstaviteľa ruskej dopravnej polície. Informovala o tom dnes ruská tlačová agentúra Ria Novosti.
      Konkrétnu príčinu odvolania generálmajora Andreja Alexejeva, ktorý bol vo funkcii iba od augusta 2010, prezident neuviedol. Medvedev však predtým kritizoval celú dopravnú políciu za pasivitu.
      Ruský minister vnútra Rašid Nurgalijev medzitým odvolal policajného šéfa letiska Domodedovo a dvoch jeho zástupcov.
      Medvedev v prvých reakciách po útoku kritizoval bezpečnostné sily na letisku. Manažment Domodedova sa však ohradil s tým, že za stráženie prístupov na letisko je zodpovedná dopravná polícia.
      Prezident dnes uviedol, že policajnými zložkami zodpovednými za bezpečnosť dopravy treba poriadne "zatriasť", aby sa odstránili nedostatky, ktoré odhalil atentát v Domodedove.
      "Keď ľudia nevedia, ako treba pracovať, nájdeme iných. Kontroly musia byť každodenné, musia byť dôkladné – inak stanovené ciele nedosiahneme," odkázal Medvedev Nurgalijevovi a avizoval ďalšie personálne zmeny.

Zdroj: TASR/AP, Ria Novosti



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies