Rusko vetovalo návrh rezolúcie o zriadení tribunálu pre prípad letu MH17

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 23:07 • 2 min
Rusko vetovalo návrh rezolúcie o zriadení tribunálu pre prípad letu MH17

NEW YORK - Rusko dnes podľa očakávaní vetovalo návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN o vytvorení medzinárodného trestného tribunálu pre vojnové zločiny, ktorý by stíhal osoby zodpovedné za vlaňajšie zostrelenie lietadla malajzijských aerolínií nad Ukrajinou.

slovakia

left justify in out

Jedenásť krajín v 15-člennej BR OSN hlasovalo za návrh rezolúcie zo spoločnej dielne Austrálie, Malajzie, Holandska a Ukrajiny, pričom tri štáty - Angola, Čína a Venezuela - sa zdržali hlasovania. Rusko dokument ako jediné odmietlo, informovala agentúra Reuters.

 

Boeing 777, ktorý letel na linke Amsterdam-Kuala Lumpur, sa zrútil 17. júla 2014 v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Zahynulo pritom všetkých 298 ľudí na palube.

 

Podľa Ukrajiny i západných krajín lietadlo zostrelili proruskí povstalci za pomoci raketového komplexu Buk, ktorý im do výzbroje poskytlo Rusko. Moskva však odmieta akýkoľvek podiel na tejto tragédii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona