Rusko vedie úspešnú „športovú diplomaciu“

NETKY.SK • 20 Jún 2018, 18:19 • 2 min
Rusko vedie úspešnú „športovú diplomaciu“

MOSKVA - Ruský futbalový tím nie je jediný, kto počas Mastrovstiev sveta 2018 strieľa góly. Podľa článku Nathana Hodga pre CNN, ruský prezident Vladimir Putin taktiež získal dôležité diplomatické body počas Majstrovstiev sveta v roku 2018.

slovakia

left justify in out

Táto športová udalosť povyšuje Rusko a stavia ho do centra geopolitických akcií.

 

Aj keď je Kremeľ  v konfrontácii so západom, niektorí sa obracajú k Putinovi. Aj generálny tajomník OSN Antonio Guterres priletel do Moskvy na zápas Portugalsko-Maroko a potom si naplánoval stretnutie s ruským vodcom.

 

 Aj juhokórejský prezident Mun Jae Ying sa vystúpil v Štátnej dume 21. júna a potom odcestoval do  Rostova na Done na zápas medzi Južnou Kóreou a Mexikom.

 

Autor včak zdôraznil, že vzťahy medzi Ruskom a Západom sú stále "neisté".

 

Medzitým prítomnosť tisícok oslavujúcich a tlieskajúcich zahraničných fanúšikov na uliciach Moskvy posiela silné vizuálne posolstvo: Rusko víta svet s otvorenou náručou a neizoluje sa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies