Rusko varuje, že na porušovanie prímeria v Sýrii môže reagovať jednostranne

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 11:43 • 2 min
Rusko varuje, že na porušovanie prímeria v Sýrii môže reagovať jednostranne

MOSKVA - Rusko varovalo dnes Spojené štáty, že ak Washington nebude s Moskvou koordinovať pravidlá vedenia vojny, budú ruské ozbrojené sily od utorka na prípady porušenia prímeria v Sýrii reagovať jednostranne. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Generálporučík Sergej Rudskoj z generálneho štábu ruskej armády vo svojom dnešnom vyhlásení uviedol, že v prípade, ak v Sýrii dôjde k porušeniu prímeria, bude musieť Rusko uvažovať o jednostrannom použití sily, pretože na minulotýždňových rozhovoroch Američania koordináciu spoločného postupu odmietli.

 

"Americká strana na túto konkrétnu diskusiu a schválenie dohody nie je pripravená," vyhlásil Rudskoj.

 

Spojené štáty bezprostredne na jeho vyhlásenie nereagovali.

 

Rusko obviňuje Spojené štáty, že otáľajú s prijatím ruského návrhu na spoločné monitorovanie pokoja zbraní, ktorý v Sýrii platí od 27. februára. Moskva tvrdí, že odkladanie dohody o spoločnom monitorovaní prímeria v Sýrii vedie k civilným obetiam. Ako príklad uvádza mesto Aleppo, kde od vyhlásenia prímeria zahynulo v dôsledku bojovej činnosti militantov už 67 civilistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona