Rusko: V správe MAAE o Iráne nie sú žiadne nové informácie

NETKY.SK • 11 November 2011, 00:18 • 2 min
Rusko: V správe MAAE o Iráne nie sú žiadne nové informácie

Rusko: V správe MAAE o Iráne nie sú žiadne nové informácie

slovakia

left justify in out

img

Rusko dnes kritizovalo správu Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE) o tajných prácach Iránu na projekte jadrovej bomby s tým, že dokument neobsahuje žiadny nový dôkaz. 
Podľa Moskvy sa správa používa na podkopanie diplomatického úsilia na vyriešenie patovej situácie medzi Teheránom a svetovými mocnosťami.
"Podľa našich prvotných hodnotení tam niet žiadnej zásadne novej informácie," vyhlásilo ruské ministerstvo zahraničných vecí. Správu označilo za "kompiláciu známych faktov" v spolitizovanom duchu.
Interpretácie správy podľa Moskvy pripomínajú použitie falošných spravodajských informácií na podporu invázie do Iraku v roku 2003 pod vedením USA.
Rusko dnes zároveň odmietlo snahy o uvalenie tvrdších sankcií Bezpečnostnej rady OSN na Irán.
MAAE v stredu zverejnenej správe uviedla, že Irán tajne pracoval na vývoji jadrovej bomby, ako aj na výskume a testovaní, ktoré má význam len pre vývoj takýchto zbraní. Islamská republika závery správy odmietla ako nepodložené a politicky motivované.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies