Rusko uzatvorí svoj vzdušný priestor pre aerolínie z Ukrajiny

NETKY.SK • 29 September 2015, 13:06 • 2 min
Rusko uzatvorí svoj vzdušný priestor pre aerolínie z Ukrajiny

MOSKVA - Ruské ministerstvo dopravy prijalo odvetné opatrenia na krok Ukrajiny, ktorá od 25. októbra uzavrie svoj vzdušný priestor pre ruské letecké spoločnosti. Oznámila to v pondelok agentúra TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Rusko od rovnakého dňa uzatvorí svoj vzdušný priestor pre aerolínie z Ukrajiny. Tento krok bol koordinovaný s ruským premiérom Dmitrijom Medvedevom, uviedlo ministerstvo. Medvedevova hovorkyňa predtým uviedla, že premiér poveril ministerstvo dopravy, aby zvážilo zavedenie odvetných reštriktívnych opatrení voči ukrajinským leteckým spoločnostiam.

 

Ukrajina informovala ruské letecké spoločnosti, že s účinnosťou od 25. októbra im v súlade s rozhodnutím Rady národnej bezpečnosti a obrany a výnosom prezidenta Petra Porošenka zakazuje lety na Ukrajinu.

 

Ruské letecké spoločnosti sa ocitli na zozname fyzických a právnických subjektov, na ktoré ukrajinské vedenie uvalilo sankcie v súvislosti s politikou Ruska voči Ukrajine. V súlade s prezidentským výnosom ruské letecké spoločnosti majú čiastočne alebo úplne zakázané lety, prepravu aj tranzit na území Ukrajiny, spresnila agentúra TASS.

 

Na zozname sankcionovaných je okrem iných aj najväčšia ruská letecká spoločnosť Aeroflot a jej tri dcérske spoločnosti. Ocitol sa na ňom aj špeciálny letový útvar Rossija, ktorý má na starosti prepravu vedenia krajiny.

Kyjev okrem toho zakázal aj tranzit ruských leteckých spoločností s nákladom pre potreby armády, ako aj využívanie počítačových programov ruskej výroby na Ukrajine.

 

Ruský minister dopravy Maxim Sokolov povedal, že sankciami budú trpieť predovšetkým samotní Ukrajinci, pretože na Ukrajinu bude lietať menej Rusov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona